Mi-era asa de dor de toamna, de momentul in care natura isi schimba culoarea verdelui crud in ruginiu…. si cum toamna ma duce imediat cu gandul la munte, zis si facut, am organizat gasca sa plecam in weekend. De fiecare data cand spun i-am organizat insemna de fapt ca eu am ales locatia, hotelul si eventual le pun la dispozitie si optiunile transportului.
In cazul de fata, locatia este simpla: Poiana Brasov, asa ca mai ramane doar sa gasesc cazare care sa fie pe placul tuturor si am inceput cautarile cu varianta clasica intreband prietenul Google de cazare Poiana Brasov.
Dupa multe cautari si vizualizari de hoteluri, decizia mea a fost una hotarata: Hotel Royal Poiana Brasov.
Ce m-a fascinat la hotel? Pai in primul rand este situat in apropierea lacului Miorita, asa privelistea este superba, in al doilea rand hotelul este intim, elegant mobilat si foarte bine dotat ( de la camere interesant decorate pana la wifi totul este organizat ca la carte ) si in al treilea rand pe langa toate astea mai trebuie sa adaug si facilitati de agrement si relaxare ( sauna, zona barului, biliard, darts electronic si fotbal de masa ).
Asa ca am luat decizia sa rezervam 3 camere duble si 1 apartament pentru prietenii nostri care au si copii si le e mai usor sa se cazeze intr-un apartament ( in secret va recunoscu ca este unul din motivele pentru care am ales acest hotel este pentru ca au si apartamente si pentru ca atunci cand ai si copil iti este mai usor decat intr-o camera dubla ).
Weekend-ul a fost perfect! Am petrecut cateva zile de toamna insorite superbe impreuna cu gasca de prieteni, ne-am distrat in prima noastra “drumetia lenesului” care a fost sa urcam cu telecabina la Postavaru, un drum de aproape 8 minute care te duce in varful muntelui si de unde daca este senin si nu este ceata ai o priveliste geniala. A doua drumetie si de fapt prima in adevaratul sens al cuvantului a fost din Poiana Brasov spre Pietrele lui Solomon. Pe jos din Poiana Brasov, coborand spre Brasov prin padure ai 4 km sa ajungi la Pietrele lui Solomon, insa poti ajunge mult mai usor cu autobuzul 50 din Brasov sau cu masina personala.
Noi am ales drumul prin padure pentru ca nu este asa de lung ( cam o ora, o ora si 15 min de mers la pas incet, in coborare urmand un semn alb cu rosu pe mijloc ) si este mult mai frumos si nu e nici greu.
Printre Pietrele lui Salomon curg nu numai ape cristaline, ci si rauri de legende. Una dintre legendele pe care le povestesc batranii locului il intruchipeaza pe regele maghiar Solomon, care ar fi sarit cu calul peste prapastia dintre stancile care marginesc defileul raului Valea cu Apa. Solomon incerca sa scape de dusmanii care il urmareau si ar fi reusit sa o faca pentru ca acestia sarind prapastia au cazut in ea. Insa, in saritura regelui, acestuia i-ar fi cazut coroana la radacina unui copac si asa s-a salvat. De asemenea, se pare ca de la acest eveniment vine si vechea emblema a Brasovului si anume coroana cu radacini. Veridicitatea legendei a fost cercetata chiar si de istorici. Potrivit cercetarilor, chiar a existat un rege maghiar numit Solomon, care a domnit intre 1063-1074 si care i-a urmarit si i-a alungat pe pecenegi de la Fagaras la Chirales in 1068. Ulterior, invins de bulgari la sud de Dunare, s-a refugiat la vlahii din Schei, plasand astfel si actiunea legendei in timp.
Asa ca am avut timp sa imbinam utilul cu placutul si sa ne relaxam, sa ne distram ( in special noi baietii pentru ca am exploatat la maxim zona de jocuri de la hotel ), sa invatam lucruri noi, sa calarim, sa facem cam tot ce ne-am propus si sa iesim astfel din rutina zilnica.
Eu sunt fan al statiunii Poiana Brasov si m-am abtinut cu greu de fiecare data sa nu exclam vazand cat de mult a evoluat de la an la an statiunea, atat din punct de vedere al hotelierilor, cat si din punct de vedere al serviciilor puse la dispozitie turistilor ca ne putem mandri cu o statiune montana exact ca in strainatate.
- Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017