Presa de ulei Yoda Home Pro – echilibrul desavarsit al unui gust adevarat!

Articol din categoria: Despre ce scriu ?

O sa va spun poveste mea care in momentul de fata este pur fictiune ( nu ca nu mi-as fi dorit sa fiu acest Gordon Ramsay nascut in Romania cu o stea norocoasa si sa reusesc la fel ca el la varsta de 31 de ani sa deschid primul restaurant sub brandul meu, restaurant care a primit foarte repede prestigioasa recunoastere in lumea culinara – trei stele Michelin ).

O sa va supun imaginatia la un exercitiu ( impreuna cu voi sunt si eu in acest exercitiu personaj pincipal ) si o sa incercam sa ne inchipuim ca sunt bucatar celebru la un restaurant din Los Angeles cu stele Michelin.

Cum in fiecare seara restaurantul este plin ochi de clieti care mai de care, din diferite colturi ale lumii si rezervarile sunt facute cu cateva luni in avans, cum persoanele publice sau vedetele hollywoodiene sunt ceva la ordinea zilei, primesc o veste excelenta si in acelasi timp emotionanta. Diseara, restaurantul este inchis pentru oaspeti.

Motivul?

Am fost contractat sa asigur o cina romantica pentru doua persoane. Acum tineti-va tare….pentru cine ?

Cum gandul este nu pentru cine se planuieste, ci pentru cine se potriveste….. La mine a fost exact pentru cine as fi planuit eu, dar nu credeam vreodata posibil: una din vedetele mele favorite, rapper, producator de discuri, antreprenor, compozitor, artist in adevaratul sens al cuvantului impreuna cu sotia sa si ea cantareata celebra, posibil una din cele mai bune voci ale R&B-ului, show-woman, ocazional si actrita si anume Jay Z si Beyonce. Stiu la ce va ganditi!!! OMG!!!! Este incredibil sa poti sa gatesti uneia din vedetele tale favorite si pe deasupra sa ai si ocazia sa ii cunosti intr-un mediu relaxat si mult mai intim. Pe mine m-a coplesit deodata emotia si totodata fericirea ca pot sa le prepar celor doua super vedete o cina romantica “ a la carte ”.

Nu poti pur si simplu sa faci lucruri excelente fara sa fii si tu asa si cum modestia unui chef bun nu este calitatea sa cea mai mare, ma apuc sa ma gandesc si sa planific pana la cel mai mic detaliu cina pentru diseara.

Asa ca dam drumul imaginatiei si gandim meniul pentru diseara care cu siguranta o sa fie unul ultra sanatos, fara aditivi si conservanti  si asta inseamna ca voi pleca de la cele mai mici detalii cum ar fi uleiul folosind cea mai eficienta presa de ulei la rece, pana la alcatuirea desertului.

Daca va intrebati de ce am tinut sa punctez ca plec de la cel mai mic detaliu utilizat, adica in cazul de fata, uleiul, este pentru ca uleiul pe care il achizitionam din comert ( chiar si lanturile mari de restaurante ) contine o multime de aditivi si conservanti si tot felul de E-uri, iar acestia fac posibil ca uleiul sa reziste pentru mai mult timp, insa sunt deosebit de daunatori pentru organismul nostru. Asa ca eu am ales sa produc prin presare la rece propriul ulei. Pentru cei care sunt interesati pentru uz casnic pot achizitiona presa de ulei YODA accesand magazinul profistore.ro si comandand online cu livrare la domiciliu. 

Nu va mai tin in suspans si o sa va fac o scurta trecere in revista a meniului, asta dupa ce m-am pregatit inainte si m-am documentat corespunzator in legatura cu gusturile ale celor doua vedete:

  • antreu: carpacio de lup de mare cu ulei de trufe si lime ( ulei facut de mine folosind presa de ulei ) si foie gras cu dulceata de ceapa si cosulete umplute cu tartare de somon cu avocado si lime

  • fel principal: friptura din piept de rata cu miere si ghimbir la care alaturam o garnitura de piure de cartofi cu straciatella de trufe si friptura de ton rosu cu coriandru si busuioc proaspat la care alaturam o salata cu sos de lamaie

  • desert: fondant de ciocolata neagra si nougat glasse cu praline

Mancarea este insotita de un vin excelent, usor, recomandat chiar de catre somelierul restaurantului si care vine manusa pentru felurile de mancare din meniul personalizat.

Acum ca v-am creat apetit si nu doar de citit   ( nu o sa va ascund ca scriind aceste randuri mi-am creat singur o pofta nebuna de foie gras daca nu gatit corespunzator, macar pe o felie de paine prajita  ), va las sa va imaginati cum a decurs cina si o sa va spun atata tot: oaspetii au descoperit un meniu rafinat cu preparate atat mediteraneene cat si frantuzesti si unde i-am cucerit atat de tare incat au devenit clienti fideli si prieteni atat ai mei cat si ai restaurantului.

  • Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017
Ți-a plăcut ce ai citit? Click pe unul din butoanele de mai jos să ajungă și la alții

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.